november 2011

Sliten eller utslitt?

Folk blir slitne. Men det fins mange måter på å være sliten. Friske blir slitne etter en dag med skole og trening. Men det de trenger er en natt søvn. Vi med ME, er det ikke sånn med. Vi kommer oss ikke på skolen engang siden vi er slitne etter og kledd på oss og stelt oss. Ofte kommer vi ikke lengre enn det. For oss så hjelper det ikke å sove oss bedre. Uansett hvor mye søvn vi får, så blir vi ikke i bedre form.

Jeg kan sove mange timer uten at jeg merker forskjell. Hver morgning våkner jeg med smerter i kroppen. Ofte gjør det vondt bare det å puste. Det å bevege seg er helt umulig. Jeg føler meg banket opp, føler det som om jeg har løpt mange mil.

Om natta sover jeg dårlig. Jeg sliter med mareritt, og jeg faller tilbake i drømmen selv om jeg har klypet meg hardt i armen eller satt meg opp.

Jeg har hørt noen sagt at de tror de har ME, siden de er slitne. Å ha ME er mye mer enn å være sliten.

Mange tror kanskje at jeg ikke har det så vanskelig. "Det er vel nesten alles drøm å slippe skole?" Deres drøm, er mitt mareritt. Jeg sier ofte at jeg slapper av, men vet ikke helt om det er det jeg gjør. For jeg har faktisk ikke et valg. Jeg kan ikke velge om jeg skal slappe av, for jeg blir tvunget til det. Sykdommen tvinger meg til å ligge og sitte i ro. Så når folk sier at jeg er heldig som kan slappe av så mye som jeg gjør, så blir jeg såret.

Jeg prøver å svelge det bare. Jeg tror ikke det går an å skjønne det, med mindre du lever med det. Jeg må bare tenkte at de mener det godt, at de egentlig ikke vil såre meg. Jeg vet det at hvis de hadde vært igjennom det, så hadde de ikke sagt noe. 

Jeg er takknemlig for at jeg har de vennene jeg har. Selv om jeg har vært mye borte i løpet av disse fem årene så har dere vært her for meg.

ellensittliv

ellensittliv

18, Bærum

heihei :) Jeg har en sykdom, ME heter den. Så jeg skal fortelle om hverdagen min med det. Hvis dere lurer på noe eller vil sende mail til meg så er mailen min ellen.blogg@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits