Bøker

Saras nøkkel

Har nettopp lest en utrolig fin bok, Saras nøkkel. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive den. Den var så god og trist. Man klarer ikke legge den ifra seg. Jeg anbefaler alle å lese denne boken! Skulle ønske den varte lengre, det var så trist å avslutte boken.Det som er verst er at dette har hendt. Ikke sånn som i boka, men det var mange jøder som ble tatt. Mange som har hatt vondt fordi de tror på noe annet. Sånn skal det ikke være. Uansett farge og tro så er man et menneske.

Filmen kom i vår på kino, har tenkt til å se den. Håper den er like bra som filmen! Denne boken fortjener det.

"Paris, 16. juli 1942. Sara er en ti år gammel jødisk jente som er tvunget til å låse inn lillebroren sin i et skap for å gjemme han for det franske politiet. Resten av familien blir arrestert. I 2002 kommer journalisten Julia Jarmond tilfeldigvis over historien om Sara og familien i forbindelse med at hun skal skrive en artikkel i anledning 60-årsmarkeringen av Vichy-aksjonen. Oppdagelsen tvinger etter hvert Julia til å stille en rekke spørsmål ved sitt eget liv. Boka er filmatisert."

 

Hvis du liker Gutten i den stripete pysjamasen, så kommer du til å like denne!

 

Gutten i den stripete pyjamasen

En fantastisk bok og film! Har sett denne filmen utrolig mange ganger. Blir like rørt hver gang.
 
Bruno ( som denne filmen handler om), han har ikke fått med seg hva som skjer rundt han. Hva faren egentlig jobber med. Ingen i familien har skjønt det. Andbefaler denne filmen til alle!

Beskrivelse :
Bruno, en uskyldig og naiv 8-åring, tvinges uten forvarsel til å fl ytte fra sitt trygge hjem i Berlin til den tyske landsbygda. Rastløs og full av kjedsomhet ignorerer Bruno sin mors gjentatte formaninger om å holde seg unna bakhagen og setter kursen mot ?gården? han har sett i skogen. Der møter han en jevnaldrende gutt og et uventet vennskap oppstår?

The Boy in the Striped Pyjamas utspiller seg under andre verdenskrig og er basert på John Boynes prisbelønnede roman. Denne bemerkelsesverdige og gripende historien vil definitivt engasjere deg og fengsle ditt hjerte?  Kilde: platekompaniet :)
Jostein Gaarder

Heihei :)

Her i vår hadde jeg forfatterskap. Da valgte jeg Jostein Gaarder. Han skriver veldig mye filosofisk. Utrolige fine bøker!
Jeg har lest:

I et speil i en gåte, Den handler om ei jente som er dødssyk. Siste stunden hun levde kom det en engel til henne,Ariel. De to begynner å lære om hverandre. Det om å være menneske og det om å være engel.

Julemysteriet, Den boken er Advendt bok. Joakim er en gutt som får julekalender av en blomster selger. Hver dag leser han en lapp om ei jente som har gått tilbake i tid for å være til stede til Jesus.

Appelsinpiken, Handler om en gutt, Georg som har mistet faren sin. På 15 års dagen får han en bunke med ark fra faren sin. Besteforeldrene hadde funnet den bunken hjemme hos seg.

Froskeslottet, Er en merklig bok! Tror den er til små barn. Jeg husker ikke så mye av den, så får ikke beskrevet den....


De tre første er utrolig fine! Når man har lest noe som han har skrevet så tenker man mye over det.
Sitater:
Hva er vi?
Hvor kommer vi ifra?
Vi mennesker deltar i en evig maskerade der maskene kommer og går.


Har dere hørt om Jostein Gaarder eller lest bøkene hans? Hva syns dere om han?

ellensittliv

ellensittliv

17, Bærum

heihei :) Jeg har en sykdom, ME heter den. Så jeg skal fortelle om hverdagen min med det. Hvis dere lurer på noe eller vil sende mail til meg så er mailen min ellen.blogg@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits